Pigott Green Learning Center

ABOUT THE PROJECT

When refreshing their Green Learning Center, Pigott was looking to create a more natural first impression. They found the solution in DIRTT Timber Frame as an exterior focal point.

The canopy was originally designed as a steel structure, but the Pigott team was keen to explore a more sustainable alternative. Hardware and moisture control considerations balance with the architect’s planned aesthetic. Spruce glulam, with its neutral color, ensured the custom black stain would complement the existing architecture.

A single DIRTT Timber Framer, along with local support, installed the entire custom canopy in just two days. The entrance now draws all the right kind of attention – even after the business closes for the evening.

SOLUTIONS

Timber Frame